Harga Alat Cek Tekanan Darah Omron

  • by
Jenama alat cek tekanan darah terbaik di Farmasi dan paling popular di Malaysia, 2021 Alat Cek Tekanan Darah Omron HEM-7120 adalah jenama mesin tekanan darah yang dipercayai. Bacaan yang diiktiraf tepat, mesin yang selesa dan senang digunakan. Alat tekanan darah digital omron sangat dipercayai bukan sahaja oleh pengamal perubatan malahan pengguna biasa juga telah banyak memilih jenama omron.

Harga Alat Cek Tekanan Darah Omron

Berapakah harga alat cek tekanan darah digital omron? Jangan risau untuk memilih mesin cek tekanan darah tinggi jenama omron kerana harga yang ditawarkan agak rendah jika dibandingkan dengan kualiti produk. 1 Set mesin tekanan darah omron HEM 7120 didatangkan dengan : Simple one touch operation LCD size (LxW) 59mm x 43mm 100% ORIGINAL Weight (without battery): approx. 250g Free Battery included (4 x AA batteries) Battery life: 1000 times (4 x AA batteries) Arm Cuff: Fit arm circumference (22-32cm) Display: Systolic Blood Pressure, Diastolic Blood Pressure, Pulse Display 5 Years Warranty from Manufacturer (Omron)

Cara membaca alat tekanan darah omron

Jika anda sudah biasa mengambil bacaan tekanan darah, ia akan dipaparkan dalam dua bacaan contohnya 134/84 (lihat gambar di bawah) Tekanan sistolik – bilangan yang lebih tinggi (134 seperti dalam gambar contoh di bawah) : Bacaan semasa jantung mengepam darah kepada saluran arteri. Tekanan diastolik – bilangan yang lebih rendah (84 seperti dalam gambar contoh di bawah) : Bacaan semasa jantung diisi semula dengan darah semasa jantung mengendur Baca juga : Tekanan Darah Rendah cara membaca alat tekanan darah omron

Di mana nak dapatkan alat tekanan darah digital omron yang original?

Beli alat ukur tekanan darah omron dari sumber yang dipercayai seperti di farmasi berdekatan dengan anda. Ini kerana semua farmasi berdaftar di Malaysia hanya menjual produk (alat perubatan) yang berdaftar dengan Medical Device Authority (MDA) Malaysia. Dapatkan tawaran 5 tahun waranti dengan harga murah di :